Elämysmatka Verlan vesillä

UNESCOn maailmanperintökohteessa.

Verla

KymiSun kuljettaa asiakkaat hyvinvarustetulla, moottorilla kulkevalla puisella jokiveneellä tutustumaan UNESCOn maailmanperintökohteeseen Verlassa ja sitä ympäröivään ainutlaatuiseen ruukkimiljööseen. Tutustumme 6000 vuotta vanhoihin kalliomaalauksiin ja tukinuiton historiaan entisen rajajokena olleen Kymijoen ja kirkasvetisten järvien viehättävissä maisemissa.

Historian jalanjäljissä kulkien Lähde kanssamme tervantuoksuisella puuveneellä tutustumaan Verlan historiaan ja ikiaikaisten kalliomaalausten äärelle. Opastetulla tehdaskierroksella voit seisoa Verlan Marian jalanjäljissä, jotka hänen jalkansa muovasivat lattiaan reilun 50 työ vuoden aikana. Tehdaskierroksen jälkeen kuljemme vielä vanhempia jalanjälkiä, kun lähdemme veneretkelle Verlan kirkkaille vesille ja esihistorialliselle kalliomaalaukselle.

Rantaudumme vanhan kivikautisen asuinpaikan läheisyyteen - saareen, luodolle tai vanhalle tukkikämpälle ja nautimme eräaterian ja nuotiokahvit luonnon helmassa. Mahdollisuus on myös nauttia luontoruokailu tilauksesta. Mukaan voimme ottaa myös ongenvavat ja narrata Ahdin antimia.

Paluu vanhaa tukinuittoväylää myöten takaisin Verlan ainutlaatuiseen kulttuurihistorialliseen kyläyhteisöön. Ruukkikylän pikku puodit ovat tunnelmallisia ja henkivät vanhan ajan kaupankäyntiä.

Ajankohta: touko-syyskuu, avovesikausi

Kesto: Noin 4h tai sopimuksen mukaan

Ryhmäkoko: 10-24 henkilöä (yksi vene / 12 henkilöä)

Lähtöpaikka: Verlan tehdasmuseo, parkkipaikan laituri, Verlantie 295, 47850 Verla

Pakettihinta kahvituksella: 99 €/hlö, minimiveloitus 990€/10 hlöä.

Pakettihinta ruokailulla: 125€/hlö, minimiveloitus 1250€/10 hlöä.

Hinta sisältää opastetun museokierroksen, veneretken, veneen varusteet, vakuutuksen, tarjoilut ja alv:n.

Lisämaksusta: Päivän ohjelmaan voi lisätä erilaisia työpajoja, metsätietopolun, virkistävää ja vahvistavaa terveysliikuntaa, esim. Metsämieli-ohjelman.

Pyydä yksilöity tarjous ohjelmalliseen kokous- tai tyhy-päivään.

Lisätietoa retkestä

Voimme räätälöidä sinulle sopivan sisällön ohjelmineen.

Tutustu muihin retkipaketteihimme

Iltaristeily

Veneretki verlaan

Retki Repovedelle

Tilaa veneretki