Kymijoki ja KymiSun

Tästä lähdimme

"Ylitä silta historiasta tähän päivään. Kulje käsi kädessä menneisyyden kanssa. Löydä itsesi tasapainossa kiireen keskellä. Sinisen joen partaalla. Vihreän metsän keskellä."

Kymijoen historia on vahvasti osa koko Kouvolan seudun ja maakunnan historiaa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä - maakunnan sykkivä valtasuoni, maakunnan runko ja sydän. Kymijoki on toiminut valtakuntien rajajokena - Venäjän, Suomen ja Ruotsin - milloin missäkin järjestyksessä. Näiltä ajoilta on olemassa erilaisia tarinoita ja nykypäivään säilyneitä rakennuksia.

KymiSun on ottanut toimintakulttuurinsa peruspilareiksi luonnon, kulttuurin, historian ja ihmisen. Näiden ympärille olemme rakentaneet retkitarjontamme.

Teemme historiasta elävän

Kymijoki on ollut varsinainen elämänvirta koko maakunnalle. Sen rannoille on rakennettu kyliä ja kaupunkeja teollisuuden ympärille. Teollisuuden kehittyessä alueelle tarvittiin työvoimaa, raaka-aineita ja satamia. Näin kehittyi pohjois- ja eteläkymenlaaksolle vireä elämä. Kaduilla liikkui monenkirjavaa väkeä - työläisiä, tukkilaisia ja merimiehiä. Näistä kerromme tarinoita retkillämme - teemme historiasta elävän.

Teollisuuden lisääntyessä tarvittiin yhä enemmän energiaa ja vesivoimaloita perustettiin pitkin Kymijokea. Suurimmat ja komeimmat kosket onkin valjastettu teollisuuden ja voimalaitosten käyttöön, joten kulku vettä pitkin ei onnistunut voimalaitosten ohitse. Eikä onnistu vieläkään - siksipä KymiSun kuljettaa venettä tarvittaessa trailerilla.

Lähde narraamaan toutaimia

Kaikki joen varrella asuvat kalastivat, joten kalastuksesta oli tullut lähes ammattimaista toimintaa. KymiSun mahdollistaa toutainten narraamisen vaikka koko perhekunnalle omilla veneretkillä.

Kymijoki varressa

Kymijoen rannat ovat alkaneet yhä enemmän kiehtomaan, rannoille on syntynyt luontopolkuja ja veneellä kulkiessa maisemat ovat entistäkin hienommat. Tule kanssamme retkelle elävään historiaan ja kuulemaan tarinoita Kymijoen kulttuurihistoriallisesta menneisyydestä, joka näkyy vielä tänäkin päivänä ja nauttimaan vaikka musiikista.

Haluatko lisätietoa retkistä? Ota yhteyttä täältä!