Oheisohjelmat retkillä

Metsämieli

Metsämielellä aistitaan ympärillä olevaa luontoa Metsämieli-menetelmän keinoin ja se tuo syventävän rentoutus hetken arkeen. Retkellä tehdään ohjatusti läsnäoloon, voimavaroihin ja mielentaitoihin liittyviä harjoituksia ja liikutaan rauhallisesti kävellen. Metsämieli-retken jälkeen olo on tyyni ja rentoutunut.

Vetäjänä Hyväntuuliset Metsämieli-ohjaaja Tuula.

Hiljaisuuden veneretki

Miten ihmeessä voi hiljaisuutta ohjata? Tämä veneretki on huikea mahdollisuus läsnäoloon ja ajattomaan aikaan itsesi kanssa. Vesi elementtinä on rauhoittava ja puhdistava. Hiljaisuudessa nousee ne asiat esille joita et ehkä huomaa muuten.  Retki alkaa hengitysharjoituksella, tarvittaessa pienellä kehollisella harjoitteella ennen veneeseen astumista. Luomme yhteisen tilan, luottamuksen ja turvan  ilmapiirin. Veneeseen astuminen on kuin rituaali astua hiljaisuuden portista sisään. Matkan aikana ohjaaja "pitää yllä tilaa" sanoittamalla mahdollisimman vähän.  Kaikessa hiljaisuudessa rantaudumme nauttimaan eväät. Kuinka aistit maistavatkin ja haistavatkin kaiken ihan täysillä kun huomio ei keskity siihen mitä sanoisi.  Ei tarvitse sanoittaa kokemusta. Voit vain olla, hengittää, kokea. Astu kanssamme hiljaisuuteen. Anna Kymijoen hoivata. 

Vetäjä Anna Savinainen

Mielen detox, kehon detox -uudistu luonnossa

Kaikki on energiaa. Mieli ei ole erillään kehosta ja keho vaikuttaa mieleen ja toisin päin. Läsnäolon kautta voimme havainnoida asioita ja tulla tietoiseksi mitä kehossamme, mielessämme ja energiassamme tapahtuu. Fyysisillä harjoitteilla puhdistamme kehoa, mielen harjoitteilla puhdistamme mieltämme ja energiaharjoitteilla tasapainotamme kokonaisuutta.Luonto tukee hermostollista rauhoittumista ja antaa mahtavat puitteet latautua uudelleen. 

Tässä työpajassa teemme joogasta tuttuja helppoja liikkeitä jotta pääsemme fyysiseen kehoomme. Teemme mielen harjoituksen jossa hyväksymme kaikki ajatuksemme, havainnoimme ja tulemme täysin tietoiseksi olemassaolomme hetkestä. Hengitysharjoituksella tasapainotamme energiaa kokonaisvaltaisesti.  Työpajaan kuuluu lyhyt luento tietoisuudesta ja energianlaista, jooginen keho-mieliharjoite, hengitysharjoitus sekä meditaatio. Lopuksi nautimme luonnonantimista tehdyt tehoshotit jatkamaan fyysisen kehon puhdistautumista.

Vetäjä Anna Savinainen

Luonto- / metsäjooga

Luontojoogassa nautimme luonnon energiasta eri vuodenaikoina ja saamme luonnosta voimaa. Teemme kehoa lempeästi avaavia ja vahvistavia liikkeitä osan mahdollisesti puiden avustuksella sekä annamme hengityksen rentouttaa kehon sekä mielen. Luontojoogassa hiljennymme aistimaan luonnon tunnelmaa ja teemme luontoyhteysharjoituksia. Et tarvitse aiempaa joogataustaa osallistuessasi tuokioon. Hetki päätetään rentoutusharjoitukseen, joka paikasta riippuen voi olla mahdollista toteuttaa riippumatoissa.

Luonto- tai metsäjoogan kesto n. 1h, vetäjänä Naavago.fi Katja.

FasciaMethod kehonhuoltotunti

Saa luonnosta voimaa ja koe jotain ainutlaatuista! Haluatko yhdistää elämykset, raittiin ulkoilman, metsän kauneuden ja rauhan, samalla poistaen kehon kireyksiä ja parantaen liikehallintaa sekä rentouttaa mieltäsi luonnon omalla salilla? Tuokio päätetään loppurentoutukseen, jonka paikan niin salliessa voit tehdä riippumaitoissa katsellen puunlatvoja ja aistien metsän rauhaa.

Kehonhuoltotunnin kesto on n. 1h, vetäjänä Naavago.fi Katja.

Äänimaljarentoutus sointukylpynä luonnossa

Äänimaljarentoutuksessa äänimaljojen kaunis ja harmoninen ääni syvärentouttaa ja hoitaa lempeästi kehoa ja mieltäsi. Sointukylvyssä pääset nauttimaan lämpimän peiton alla haluamassasi asennossa rentoutuen tai istuen. Sointukylpy aloitetaan alustuksella, jossa kuulet hieman äänimaljoista ja niiden vaikutuksesta.

Ihmiskehossa on lähes 70 prosenttia vettä, jota pitkin maljojen rauhoittavat ääniaallot värähtelevät hoidon aikana saavuttaen näin jokaisen kehon osan. Äänimaljarentoutus voi lieventää stressiä, unettomuutta ja kehon jännitystiloja.

Rentoutuksen aikana vaivut helposti unen rajamaille, ja maljojen kaunis sointi rauhoittaa mielen kaikista ylimääräisestä. Yksi 45 min rentoutus vastaa jopa 3-4 tunnin unta.

Äänimaljarentoutuksen kesto on n. 1h, vetäjänä Naavago.fi Katja.

Pehmeä Paratiisi

Ryhmille seuraavia lyhyitä hoitoja:

  • Intialainen päähieronta 20min
  • Kasvojen hemmotteleva gua sha hieronta 20min
  • Käsien avaava gua sha hieronta 20min
  • Jalkojen rentouttava gua sha hieronta 20min

Niskan ja hartiaseudun avaava ja rentouttava gua sha hieronta 20min

Vetäjinä Pehmeä Paratiisi Kirsi ja Outi