Meillä kaikilla on nyt erilainen kevät – Covid-19. Mutta juuri tällä hetkellä kevät suo meille niin paljon iloa ja valtavasti hyvää energiaa, kun koemme luonnossa suuren kasvun voiman. KymiSunin viime viikot ovat olleet puuhakasta aikaa. Kaksi suurta puista 7,2 m pitkää ja 2,15 m leveätä koskivenettä on kunnostettu - niissä on paljon kaaria ja lokosia, jotka on ensin puhdistettu kunnolla ja sitten tervattu.

Ennen sitä oli tehtävä pieniä korjauksia. Yksi airo oli vahvistettava ja se tehtiin perinteisin menetelmin. Kymijoki II laitalauta oli korjattava noin 40 cm pituudelta ja siitäkin tuli tosi hieno.

IMG_1043.jpg

Nyt ei voinut järjestää tervaustalkoita, mikä on ollut joinain vuosina pieni iloinen tapahtuma. Jopa kravattikaulaiset miehet ovat tulleet mukaan. Oli muuten  vielä ulkomaalainen, yhden firman myyntipäällikkö. Ihmeellinen tämä maailma. Tuo tervaustehtävä on aika vaativaa. Sisäpuolen käsittely on ergonomisesti suhteellisen ok, mutta ulkopuoli kyllä varsin haastavaa, kun selällään sutii köliin asti pohjaa. Tuo on useamman päivän työ ja kropassa tuntuu, hiukset ja koko koti tuoksuvat tervalle. Nyt veneet kiiltävät kuivumassa. 

IMG_1049.jpg

Tällä kertaa seos, mitä sivelin veneisiin, sisälsi 60 % puhdasta tervaa, 40 % pellavavernissaa ja sopiva luraus puutärpättiä. Ilman alhainen kosteusprosentti ja tuuli ovat parhaat kuivattajat. Seuraava työvaihe on moottorien kiinnittäminen ja koekäyttäminen.

vene.jpg

Nyt kun meillä on korona-viruksen johdosta erikoistilanne, veneillä ei ole ollut kiirettä. Saavat ihan rauhassa ottaa tuulta ja aurinkoa. Mutta vesille on elävän mieli.

Jokituvat Kouvolankylällä on myös jo siistitty talven jäljiltä. Pöydät ja penkit odottavat vielä lämpöisempää keliä ja vahausta. Nuotioruokia ja nokipannukahvia varten on  tehty polttopuita, jotka ovat nyt kuivumassa puuvajan edustalla.

nuotio.jpg

Jokitupien pihapiirissä on tilaa , pitkiä pöytiä ja penkkejä ja joki silmien edessä voimaa antamassa.Joenrantamaisema vihertää kauniisti eri sävyissään ja lintujen kevät on täynnä elämää. KymiSun järjestää mielellään tarjoilut joko nuotiokahvituksen ja/tai luontoruokailun sitten siihen oheen. Tämä soveltuu niin pienille yritysryhmille ja perheille.

jokitupa.jpg

On mahtavaa omistaa tuollainen työmaa tuolla sinisen joen rannalla ja seurata kevään kehittymistä kera linnunlaulun. "Työ on tosiaan ilomme", niin kuin vanhaan aikaan sanonta kuului.

kymisun2.jpg

KymiSunilla on ollut tänä keväänä aikaa ajatella sinua ja luoda taas jotain uutta, kuten uusia herkkuja tarjoiluun ja jokin tähän korona- kevääseen sopiva retkikokonaisuus tai pieni tapahtuma, toteutettaksi sitten kun laki ja säännökset antavat siihen mahdollisuuden. Luonnossa on tilaa. Jaan nyt tässä tulevina viikkoina Facebookin ja Instagramin välityksellä  kuvia ja muistoja menneiltä retkiltä ja kertoilen aina jotian tämän hetken tunnelmista ja tekemisistä. Yhdessä me kuljemme eteenpäin.

Meillä on täällä Kouvolassa hienoja ulkoilureittejä. Myös Kimolan kanava avautuu retkiä varten heinäkuun alussa.

Toivotan teille kaikille hyvää toukokuuta ja kesän odotusta.

Riitta